Om Per

"För mig är det viktigt att kunna ge djursjukvård med stor respekt för djurägare och patient.


Min klinik lägger stor vikt vid den personliga kontakten och kommunikationen, samt vid att situationen under besöket skall bli så stressfri som möjligt"


Vi är en liten klinik med en veterinär och ett mottagningsrum. Det gör att vi inte har någon möjlighet att ta emot din akut sjuka hund eller katt. Vanligtvis kan du få en tid inom 1-2 veckor fram.


Min bakgrund som veterinär


Jag kommer från Danmark och är utbildad vid Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i Köpenhamn. Sedan 1993 har jag  jobbat som veterinär.


Efter avslutad utbildning i Köpenhamn jobbade jag under två år i England, vid en PDSA-klinik för smådjur (Peoples Dispensary for Sick Animals). PDSA är en välgörenhetsorganisation som bedriver subventionerad djurvård.

Tempot på kliniken i England var mycket högt och vi veterinärer som arbetade för organisationen fick väldigt varierande och lärorika fall.


Efter englandsarbetet jobbade jag vid flera olika kliniker i Danmark under en period, innan jag 1999 flyttade med familjen till Sverige. Väl här startade jag upp Åhus Veterinärmottagning tillsammans med Magnus Holmquist.


Sedan 2005 driver jag min egen veterinärklinik inriktad på smådjur. Mottagningen är inrättad hemma hos mig i Maglehem, mittemellan Brösarp och Degeberga i Skåne.